طلاق در سنین پایین
طلاق در سنین پایین یکی از آسیبهای اجتماعی است که میتواند سلامت روان افراد را تحت تأثیر قرار داده و به شیوع مشکلاتی نظیر افسردگی و اضطراب دامن بزند. در واقع طلاق در هر سنی که باشد با آسیبهای متعددی همراه است اما در سنین پایین مشکلات دوچندان میشوند. این مشکل معمولاً به دلیل فقدان مهارتهای ارتباطی، عدم تابآوری و نداشتن شناخت کافی در ازدواج زودهنگام اتفاق میافتد. از همین رو متخصصان به این مشکل به عنوان یک پدیده قابل پیشگیری نگاه کرده و توصیههایی را در این زمینه مطرح میکنند که ما در ادامه به آنها پرداختهایم. همچنین بهره بردن از مشاوره طلاق میتواند به شما کمک کند تا از هرگونه تصمیم احساسی بپرهیزید و با عقل و منطق تصمیم گیری کنید.
منبع: طلاق در سنین پایین
طلاق در سنین پایین و پیامدهای آن
طلاق در سن کم به خصوص در دوران نوجوانی میتواند پیامدهای روانی زیادی را برای فرد به همراه بیاورد چراکه افراد در سنین نوجوانی و اوایل جوانی هنوز هویت منسجمی ندارند و رویدادهای ناخوشایندی مثل طلاق میتواند به خودپنداره آنها آسیب وارد کند. از همین رو ممکن است آنها تحت تأثیر طلاق احساس ناکارآمدی کرده یا فکر کنند فاجعهای در زندگی آنها رخ داده که قابل جبران نیست. با این حال با گذر زمان و تثبیت شدن شخصیت؛ فرد به کمک متخصصین و اطرافیان میتواند این رویداد را پشت سر گذاشته و زندگی جدیدی را آغاز نماید. ما در ادامه به مهمترین پیامدهای روانی و اجتماعی طلاق در سنین پایین اشاره کردهایم. برای آگاهی بیشتر در زمینه آسیب های طلاق کلیک کنید.
1- طلاق در سنین پایین و زندگی با انگ اجتماعی
متأسفانه در بسیاری از فرهنگها افراد به فرد مطلقه به گونه دیگری نگاه میکنند. این مسئله به خصوص برای زنان میتواند بسیار سخت باشد و کنار آمدن با آن روحیه جنگندگی بالایی را میطلبد. انگ اجتماعی مرتبط با طلاق روابط اجتماعی فرد را محدود کرده و میتواند فرصتهای شغلی او را نیز تحت تأثیر قرار دهد. نداشتن تجربه کافی به دلیل سن کم میتواند کنار آمدن با این پیامدها را بیش از هر زمان دیگری برای فرد دشوار سازد.
2- از دست دادن استقلال
افراد با تشکیل خانواده تا حد زیادی از خانواده اصلی استقلال مییابند و میتوانند خود را به عنوان یک شخصیت منحصر به فرد تعریف کنند. با این حال پس از طلاق خیلی از والدین فرصت زندگی مستقل را از فرزند جوان خود میگیرند و به این ترتیب فرزندان باید مجدداً به خانواده پدری برگردند. اگر این بازگشت با کنترل گری زیاد والدین همراه باشد فشار روانی مضاعفی را به فرد تحمیل میکند که میتواند پیامدهای منفی بیشتری را نیز به بار بیاورد.
3- سردرگمی هویت از پیامدهای طلاق در سنین پایین
همان طور که گفته شد افراد در سنین نوجوانی و اوایل جوانی در مسیر هویت یابی خود هستند. آنها با ازدواج و تشکیل خانواده به تعریف جدیدی از خود دست مییابند و بخش مهمی از شخصیتشان را پیرامون همسر و زندگی مشترک تعریف میکنند. فروپاشی ازدواج در همان سالهای اولیه میتواند منجر به احساس سردرگمی در فرد شود و اعتماد به نفس او را مختل کند. در این شرایط حضور اطرافیان و کمک گرفتن از یک متخصص برای عبور از این بحران تا حد بسیاری اهمیت دارد.
4- درگیری بیشتر با مصرف سیگار، الکل و مواد
افراد در سنین پایین ریسکپذیری بالاتر و آینده نگری کمتری دارند. هم چنین آنها هیجانات را به صورت شدیدتری تجربه میکنند و هنگام درگیری با مشکلات زندگی بیش از هر زمانی ممکن است به راه حالهای کوتاه مدت روی بیاورند. در واقع آنها در بسیاری از مواقع به دنبال مسکنی موقتی برای بحرانهای روحی خود هستند تا بتوانند لحظاتی از احساسات منفی خود فاصله بگیرند. همین مسئله باعث میشود که افراد در سنین پایینتر پس از مواجهه با رویدادی نظیر طلاق مواردی نظیر سیگار، الکل و مواد را بیشتر امتحان کنند و به این ترتیب بیش از سایر گروههای سنی درگیر سوءمصرف آن شوند.
5- شکل گیری دیدگاه منفی نسبت به روابط صمیمانه
افرادی که زود ازدواج میکنند معمولاً پس از طلاق دچار مشکلاتی نظیر تعمیم دهی افراطی میشوند. به این معنی که آنها ممکن است به طور کلی احساس کنند که رابطه صمیمانه و عشق وجود ندارد یا هرگز نمیتوان با کسی ارتباط سالمی را شکل داد. هرچقدر افراد در زندگی روابط صمیمانه و حمایت اجتماعی بیشتری را در طول سالها شکل میدهند راحتتر میتوانند با طلاق خود کنار بیایند و در جهت ساختن یک زندگی جدید گام بردارند.
بیشتر بخوانید : جلوگیری از طلاق | راه های پیشگیری و نجات زندگی از طلاق
علل طلاق در سنین پایین
عوامل مختلفی میتوانند در بروز طلاق در سن کم تأثیر بگذارند. شناسایی این عوامل به شما کمک میکند تا از وقوع این مشکل و پیامدهای آن پیشگیری کنید. همچنین شما میتوانید علل بنیادین و راهکارهای پیشگیری را توسط مجرب ترین روانشناسان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو پیدا کنید.
غلبه شور جنسی بر شناخت فردی
افراد در سنین نوجوانی و اوایل جوانی معمولاً هیجانات قویتری را تجربه میکنند. همراه شدن این هیجانات با شور و اشتیاق جنسی نسبت به فردی از جنس مخالف باعث میشود تا سهم عوامل دیگر نظیر شناخت فردی از یکدیگر را دست کم بگیریم و تنها بر اساس احساسات خود انتخاب کنیم. در این شرایط برای آنکه بدانید شتاب زده عمل نمیکنید بهتر است از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید. مشاور با گرفتن تستهای شخصیتی، آزمونهای مرتبط با سازگاری زناشویی و سبکهای عشق ورزی به شما کمک میکند تا بتوانید میزان صمیمیت و سازگاری خود را در آینده بهتر پیش بینی کنید و با دید بازتری دست به انتخاب بزنید. برای آشنایی بیشتر در زمینه مشاوره ازدواج کلیک کنید.
نداشتن مهارت تابآوری از علل طلاق در سنین پایین
تابآوری یکی از ویژگیهای روان شناختی است که به افراد کمک میکند در برابر مشکلات روزمره مقاومت بیشتری به خرج دهند و سلامت روان خود را حفظ کنند. افرادی که در خانوادههایی با سبکهای به اصطلاح نازپرورده تربیت میشوند اغلب تابآوری کمی را در خود پرورش میدهند چراکه به طور واقعی با مشکلات روبهرو نشدهاند و نمیتوانند به تنهایی از پس آن بر بیایند. درنتیجه این افراد با تجربه کوچکترین مشکلی سریعاً به فکر طلاق میافتند و نمیتوانند گزینههای دیگری را در نظر بگیرند. تلاش برای پرورش استقلال در جوانان و هدایت کردن آنها در جهتی که بتوانند به تنهایی مسائل خود را حل کنند باعث میشود افراد راه حل مدارتر باشند و در برابر مشکلات زندگی مشترک مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
نداشتن مهارتهای ارتباطی کافی | طلاق در سنین پایین
بسیاری از جوانان کم سن و سال هنوز از مهارتهای ارتباطی کافی برخوردار نیستند و مدتی پس از ازدواج با فروکش کردن میل جنسی دچار مشکل و تعارض میشوند. در یک ارتباط سالم شما لازم است با همسر خود صمیمت داشته باشید و بتوانید زمانهای مشترکی را در کنار هم بگذرانید و در این لحظات احساسات مثبتی را تجربه نمایند. توجه داشته باشید که ارتباط سالم فقط به مهارتهای کلامی اختصاص ندارد و به مواردی نظیر توانایی همدلی و گوش دادن مؤثر بیش از هر چیزی نیاز دارد.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
آیا بعد از طلاق گرفتن در سنین کم احتمال ازدواج موفق وجود دارد؟
پس از طلاق در هر سنی افراد میتوانند ازدواج موفق را مجدداً تجربه کنند. این به شرطی است که بتوانید گذشته خود را هم چون تجربهای ارزشمند در نظر گرفته و از آن برای ساختن آیندهای بهتر کمک بگیرید. همچنین لازم است که بین ازدواج اول و دوم خود دست کم 6 ماه تا یک سال فاصله ایجاد کنید تا مطمئن شوید آسیبهای مرتبط با رابطه قبلی به طور کامل حل و فصل شدهاند. گاهی اوقات افراد برای جبران مشکلات روحی ناشی از رابطه قبلی؛ خود را درگیر روابط آسیبزاتری میکنند که در بلند مدت مشکلات آنها را دو چندان میکند. بهتر است قبل تصمیم گیری برای ازدواج مجدد با یک روانشناس مشورت کنید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: طلاق در سنین پایین