سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ترک حشیش

آیا در مورد روش‌های ترک حشیش و آنچه افراد در فرایند درمان به آن‌ها نیاز دارند اطلاعی دارید؟ حشیش به عنوان رایج‌ترین ماده توهم زا یا در واقع کانابیس ها در جهان امروزه بسیاری از افراد را درگیر خود ساخته و جوانان زیادی را در دام اعتیاد گرفتار کرده است. از آنجایی که اثرات این ماده بیشتر بر ذهن و روان تاثیر می‌گذارد، روش‌های ترک آن نسبت به موادی که جسم را هدف قرار می‌دهند تا حدودی متفاوت است. در واقع روش‌های ترک حشیش بیش از سم زدایی و پرداختن به علائم جسمانی بر علائم روانی ناشی از مصرف و قطع این ماده تمرکز دارند. از جمله این روش‌ها می‌توان به مصاحبه انگیزشی، درمان شناختی رفتاری و خانواده درمانی اشاره کرد که ما در ادامه به توضیح بیشتر آن‌ها پرداخته‌ایم. جهت آشنایی با سایر روش های ترک اعتیاد کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : تست اعتیاد به حشیش

 

منبع : ترک حشیش

حشیش چیست؟

حشیش یا همان کانابیس ماده مخدری است که از گیاه شاهدانه به دست می‌آید. وجود ماده‌ای به نام THC در این گیاه باعث می‌شود که فرد در پی مصرف استعمال آن علائمی نظیر توهم و تغییرات ادراکی را تجربه نماید. توجه داشته باشید که گل یا ماریجوانا نیز نوعی کانابیس است چرا که از گیاه شاهدانه به دست می‌آید و دارای همان ماده موثره است و تنها مقادیر آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. با این حال حشیش در حدود 7 تا 10 برابر خطرناک‌تر است و می‌تواند آثار جسمی و روان شناختی زیان بارتری را برجای بگذارد. برای آشنایی بیشتر با عوارض و نشانه های اعتیاد به حشیش کلیک کنید.

 

اهمیت ترک به موقع اعتیاد به حشیش

اعتیاد به حشیش بیش از هر چیز بر ذهن و روان فرد تاثیر می‌گذارد و اثرات ظاهری آن نسبت به مواد مخدر افیونی نظیر هروئین دیرتر بروز می‌یابد. همین امر باعث می‌شود که بسیاری از افراد فکر کنند حشیش اعتیاد آور نیست و مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند. این در حالی است که مصرف حشیش می‌تواند زمینه ساز بروز مشکلات روانی نظیر اختلالات روان پریشی و دو قطبی شده و به مرور فرایندهای فکری نظیر تصمیم گیری و قضاوت را تحت تاثیر قرار دهد.

از آنجایی که افراد در طی تجربه توهمات ناشی از مصرف حشیش ادراک درستی از واقعیت ندارند و در واقع فرق بین واقعیت و خیال را تشخیص نمی‌دهند ممکن است اقدامات خطرناکی را انجام دهند و سلامت خود یا اطرافیان را به خطر بیاندازند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که به موقع برای ترک این ماده اقدام شود تا اثرات روانی آن پیشرفت نکنند. برای اطلاع از بهترین اقدام ممکن حتما مشاوره ترک اعتیاد دریافت کنید.

بهترین روش های ترک حشیش

امروزه برای ترک حشیش روش‌های درمانی گوناگونی به کار می‌رود که ما  در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به مواد توهم زا با سریع ترین روش های درمان

مصاحبه انگیزشی

بسیاری از افراد مصرف کننده حشیش به خصوص کسانی که به تازگی درگیر اعتیاد به این ماده شده‌اند انگیزه چندانی برای ترک ندارند. آن‌ها ممکن است به اصرار خانواده و اطرافیان برای درمان مشکل خود مراجعه کنند اما در نهایت بر این باورند که مصرف حشیش مشکل چندانی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند. در این شرایط شروع ترک می‌تواند در ظاهر موفقیت آمیز باشد اما اغلب در دراز مدت به شکست می‌انجامد چرا که فرد از درون برای ترک حشیش به آمادگی نرسیده است.

برای ایجاد این آمادگی درمانگران از روش مصاحبه انگیزشی استفاده می‌کنند. در مصاحبه انگیزشی درمانگر تلاش می‌کند تا به فرد نشان دهد جنبه‌های متعارضی در درون او وجود دارند که همزمان برای ترک و ادامه مصرف تمایل دارند. آگاهی از این تعارض‌ها و حل آن‌ها به بیمار کمک می‌کند تا بتواند با دید وسیع‌تری به مشکل خود نگاه کند و با انگیزه بیشتری برای شرکت در فرایند ترک آماده شود.

درمان شناختی رفتاری برای ترک حشیش

در درمان شناختی رفتاری درمانگر تلاش می‌کند تا عقاید و باورهای غلط مرتبط با مصرف مواد را شناسایی کرده و آن‌ها را به چالش بکشد. در نهایت جایگزین شدن افکار سالم با باورهای نادرست به فرد کمک می‌کنند که احساسات مثبت بیشتری را در خود شکل بدهد و از رفتارهای آسیب رسانی نظیر مصرف مواد خودداری کند. درمان شناختی رفتاری امروزه به عنوان یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان انواع آسیب‌های روان شناختی به کار می‌رود و در کمک به افراد در مسیر ترک اعتیاد نیز تا حد بسیاری موثر است. 

گروه درمانی

گروه درمانی یکی از موثرترین روش‌های درمانی برای ترک انواع مواد محسوب می‌شود. در این روش افراد با تجربیاتی مشابه در کنار هم و در یک گروه قرار می‌گیرند. درمانگر با مطرح کردن یک موضوع بحث خاص نظیر “چگونگی غلبه بر وسوسه” تلاش می‌کند تا ارتباط میان اعضای گروه را در جهت مناسب هدایت نماید و فرایند به اشتراک گذاشتن تجربیات مثبت و موثر را تسهیل کند.

خانواده درمانی برای ترک حشیش

نگاه اعضای خانواده به اعتیاد و واکنش آن‌ها به این مسئله یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین موفقیت آمیز بودن فرایند ترک است. از همین رو در بسیاری از مواقع درمانگران تلاش می‌کنند تا جلسات مشاوره را به صورت خانوادگی برگزار کرده و سایر اعضا را نیز در فرایند ترک درگیر نمایند. آن‌ها تلاش می‌کنند تا در مورد مفهوم اعتیاد به عنوان یک بیماری عودکننده مغزی به والدین یا همسر آموزش‌هایی را ارائه کرده و شیوه‌های صحیح برخورد با فرد درگیر مصرف مواد را نیز به آن‌ها بیاموزند. خانواده درمانی با ایجاد یک شبکه حمایت اجتماعی امن پیرامون فردی که درگیر آسیب اعتیاد شده اغلب نتایج قابل قبولی در درمان انواع مواد از جمله حشیش به جای می‌گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مواد اعتیاد آور کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا حشیش باعث افزایش خلاقیت می‌شود؟

متاسفانه یک باور غلط در بین جوانان وجود دارد که فکر می‌کنند حشیش خلاقیت ذهن را بالا می‌برد. این در حالی است که حشیش یک ماده توهم زا است و باعث تجربه ادراکات غیر طبیعی و غیر واقعی می‌شود و می‌تواند شما را به سمت بیماری‌های روان پریشی حاد سوق دهد.

حشیش چه فرقی با گل دارد؟

گل و حشیش در طبقه بندی مواد مخدر در یک گروه قرار دارند چراکه هر دو از گیاهی به نام شاهدانه به دست می‌آیند. با این تفاوت که حشیش از صمغ این گیاه گرفته می‌شود و دارای ماده موثره بیشتری است اما گل از شاخ و برگ‌های این گیاه گرفته می‌شود و مقدار THC کمتری دارد.

 

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی

 

 ورود به صفحه

 

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : ترک حشیش