انواع هوش کودکان
اگر با انواع هوش در کودکان آشنایی داشته باشید، میدانید که هوش تنها محدود به حل مسائل ریاضی نیست. روانشناسان در سالهای اخیر متوجه شدهاند که انواع مختلفی از هوش وجود دارد و نباید آن را محدود به تواناییهای ذهنی کرد. برای مثال ممکن است یک کودک در حل مسائل ریاضی ضعیف باشد اما توانایی بالایی در برقراری ارتباط با دیگران یا فهمیدن احساسات آنها داشته باشد. روانشناسان کودک معتقدند وظیفه والدین و مربیان مدرسه این است که به این توانایی خاص در کودک توجه کنند و با آموزشهای مناسب او را در شرایطی قرار دهند که بتواند توانایی خود را رشد دهد. با توجه به آنچه گفته شد در سالهای اخیر دیگر کمتر به بهره هوشی یا نمره آیکیو توجه میشود و روانشناسان بیشتر تلاش میکنند انواع هوش کودکان را شناسایی کنند و با برنامهریزی مناسب برای آنها به پیشرفت او کمک کنند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
منبع : انواع هوش کودکان
انواع هوش در کودکان
هوارد گاردنر یکی از اولین روانشناسانی بود که راجع به انواع هوش کودک صحبت کرد. او معتقد بود یک کودک ممکن است در برقراری ارتباط با دیگران، انجام فعالیتهای هنری یا شناخت احساسات خود توانمند باشد و بر این اساس نظریهای را مطرح کرد که به آن نظریه هوشهای چندگانه گفته میشود. برای آشنایی با انواع روش های استعدادیابی کودکان کلیک کنید. با توجه به این نظریه انواع هوش در کودکان عبارت است از:
هوش بین فردی
هوش بین فردی همانطور که از نام آن پیداست به معنی توانایی در برقراری ارتباط با دیگران است. کودکانی که هوش بین فردی بالایی دارند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار میکنند و دوستان بسیاری دارند. آنها بهراحتی وارد یک جمع ناآشنا مثل مهدکودک یا کلاس درس میشوند و خیلی زود با سایر کودکان ارتباط برقرار میکنند. به فعالیتها و بازیهای گروهی علاقه بسیاری دارند و به همین اندازه اگر تنها باشند احساس ناراحتی میکنند. قدرت درک احساسات دیگران و همدلی با آنها یکی دیگر از تواناییهای کودکانی است که هوش بین فردی بالایی دارند. برای تقویت هوش برون فردی کودک کلیک کنید.
هوش درون فردی
کودکانی که هوش درون فردی بالایی دارند بهخوبی احساسات و افکار خود را میشناسند و میتوانند آنها را کنترل کنند. این کودکان باورها و اهداف مشخصی دارند و به دنبال رسیدن به آنها هستند. برخلاف کودکانی که هوش بین فردی بالایی دارند این گروه ترجیح میدهند زمانهایی را بهتنهایی بگذرانند. برای تقویت هوش درون فردی کودک کلیک کنید.
هوش منطقی یا ریاضی
هوش منطقی یا ریاضی بالا به کودک کمک میکند تا نسبت به موضوعات مختلف کنجکاو باشد. این کودکان معمولاً دوست دارند از همهچیز سر دربیاورند و ممکن است گاهی از سؤالات آنها خسته شوید. توانایی دستهبندی اشیا و شمارش آنها در این کودکان بالاست. بازی با اعداد یا بازیهای انتزاعی مثل حل کردن معماها برایشان لذتبخش است. برای تقویت هوش منطقی ریاضی کودک کلیک کنید.
انواع هوش کودکان | هوش کلامی
این کودکان توانایی کلامی بالایی دارند. آنها خزانه لغات بسیار قوی دارند و بهراحتی میتوانند موضوعات مختلف یا افکار و احساسات خود را برای دیگران توضیح دهند. یکی از مهمترین ویژگیهای این کودکان علاقه به کتاب است. آنها حتی در بازیهایشان هم دوست دارند چیزی را برای دیگران توضیح بدهند و به همین خاطر معلم بازی یکی از بازیهای موردعلاقه آنهاست. کودکانی که هوش کلامی بالایی دارند معمولاً زمان زیادی را با اطرافیان صحبت میکنند و این میتواند برای دیگران خستهکننده باشد. برای آشنایی با روشهای تقویت هوش کلامی کودک کلیک کنید.
هوش موسیقی
هوش موسیقی همانطور که از نام آن پیداست به کودک کمک میکند تا استعداد خاصی درزمینه? کار کردن با ابزار موسیقی داشته باشد. آنها بهراحتی ریتمهای مختلف آهنگها را تشخیص میدهند و به شعر و آهنگ علاقه خاصی دارند. بهطورکلی میتوان گفت صداهای مختلف آنها را جذب میکند و حساسیت خاصی روی تفاوت صداها دارند. آنها بهخوبی میتوانند حتی صداهای بسیار شبیه به هم را نیز تفکیک کنند. برای تقویت هوش موسیقیایی کودک کلیک کنید.
هوش دیداری-فضایی یا تصویری
هوش دیداری-فضایی بیش از هر چیز با جزئینگری و دقت توصیف میشود. کودکانی که هوش دیداری-فضایی بالایی دارند معمولاً پدیدههای مختلف را با تمام جزئیات در ذهنشان نگه میدارند و به همین خاطر اگر به نقاشی آنها نگاه کنید کامل بودن آن شما را شگفتزده میکند. این کودکان از نقاشی، تماشای عکسها یا ساختن پدیدههای مختلف لذت میبرند و هنرمندان بسیار خوبی هستند. برای تقویت هوش دیداری فضایی کودک کلیک کنید.
هوش جنبشی-حرکتی
این هوش میتواند از فرزند شما یک ورزشکار قوی بسازد. کودکانی که هوش جنبشی-حرکتی بالایی دارند خیلی زود از یک جا نشستن خسته میشوند و علاقه چندانی به فعالیتهای کمتحرک مثل کتاب خواندن یا نقاشی کشیدن ندارند. آنها دوست دارند آزادانه بدوند و بازی کنند. هماهنگی اندامهای مختلف در این کودکان بالاست و آنها بهخوبی از پس انجام دادن فعالیتهای بدنی برمیآیند. برای آشنایی با روش های تقویت هوش جنبشی کودک کلیک کنید.
انواع هوش کودکان | هوش طبیعتگرا
کودکانی که هوش طبیعتگرایی بالایی دارند معمولاً رابطه بسیار قوی با محیط زیست خود برقرار میکنند. آنها به گیاهان و حیوانات یا حتی پدیدههای بیجان محیط اطرافشان مثل سنگها علاقه دارند. این کودکان به دستهبندی و داشتن مجموعهای از پدیدههای طبیعی علاقه نشان میدهند و بهخوبی میتوانند تفاوت میان پدیدههای طبیعی مختلف را متوجه شوند. یادگیری آنها در محیط باز بسیار راحتتر اتفاق میافتد و فضاهای سربسته معمولاً آنها را کسل میکند. برای آشنایی با راه های پرورش هوش طبیعت گرا کودک کلیک کنید.
راه تشخیص انواع هوش کودک
پس از آشنایی با انواع هوش این سؤال برای والدین پیش میآید که چطور توانایی کودک خود را شناسایی کنند یا این هوشها را در او پرورش دهند؟ برای این کار باید از یک مشاور برای انجام تستهای استعدادیابی کمک بگیرید تا میزان توانایی فرزندتان در هرکدام از این زمینهها را مشخص کند. پس از مشخص شدن تواناییهای کودک در هر زمینهای مشاورین با آموزش بازیهای مختلف کمک میکنند تا این تواناییها را در کودک تقویت کنید. برای آشنایی با روش های کشف استعداد کودکان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
چطور میتوانم میزان توانایی فرزندم در هر زمینه هوشی را مشخص کنم؟
برای این کار باید تجربیات مختلفی برای کودک فراهم کنید و به علاقهمندیهای او توجه کنید. کمک گرفتن از یک مشاور برای استعدادیابی و برنامهریزی برای پرورش استعدادها هم مفید خواهد بود.
منبع : انواع هوش کودکان