لکنت زبان کودکان
صمیمیت با همسر یکی از چاشنیهای ضروری برای داشتن یک ازدواج شاد و موفق است. اگر میخواهید در کنار همسرتان زندگی مملو از شادی داشته باشید، باید بتوانید علاوه بر همسر بودن، رابطهای دوستانه با او برقرار کنید. یکی از ویژگیهای دوستان چندین ساله، میزان صمیمیت میان آنهاست. این رابطه دوستانه اگر در ازدواج شکل بگیرد، میتواند بسیاری از خلاءهای زن و مرد را پوشش دهد و به آنها برای پیشبرد زندگی مشترکشان نیز یاری برساند. صمیمیت با همسر به شما کمک میکند تا در ارتباط با همسرتان درکی بهتر، احساس همدلی، رابطه جنسی مطلوبتر، داشتن حامی و… را تجربه کنید. اگر نتوانستهاید چنین ارتباطی با همسرتان شکل دهید با دریافت مشاوره خانواده (تلفنی، آنلاین، حضوری) رابطهتان را بهبود دهید.
منبع : صمیمیت با همسر چه مراحلی دارد؟
نشانه های صمیمیت با همسر
روانشناسان به زوجها بر ایجاد صمیمیت با همسر تاکید فراوانی دارند، اما ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آید که احساس صمیمیت میان زوجین دقیقا به چه معناست.
در پاسخ به این سوال اینگونه میتوان توضیح داد که صمیمیت در واقع در داشتن احساس نزدیکی معنا میشود؛ اینکه فرد بدون رودربایستی حتی در موارد خصوصی همسرش نیز شریک شود.
همسرانی که در میان آنها احساس صمیمیت وجود دارد، سعی میکنند در ارتباط خود بدون کنترل کردن و یا نظارت بر رفتارهای طرف مقابل با او یک رابطه عاشقانه و در عین حال نیز دوستانه برقرار کنند.
در تعریف کاملتری از صمیمیت با همسر اینگونه میتوان گفت که برقراری ارتباط صمیمانه با همسر از الزامات یک رابطه زناشویی است. صمیمیت میان زوجین را میتوان به طور خلاصه در موارد زیر بیان کرد:
- همکاری صمیمانه زوجها با یکدیگر
- تعهد و پایبندی زوجین نسبت به یکدیگر و زندگی مشترک
- احساس رضایت از رابطه جنسی
- احساس استقلال زن و شوهر در ارتباط با خانواده و دوستانشان
- میزان اعتماد به نفس و عزت نفس طرفین
- میزان آزادی در ابراز عقاید و نگرشها
- میزان بیان احساسات و عواطف و کمک به هم در حل اختلافات
بیشتر بخوانید : زندگی مشترک موفق
راه های افزایش میزان صمیمیت با همسر
در ادامه به برخی راهکارهای موثر در ایجاد یک رابطه صمیمی میان زن و شوهر اشاره کردهایم. توجه داشته باشید که با ایجاد صمیمیت در رابطه زناشویی میتوانید طعم یک زندگی عاشقانه و دلچسب را در کنار همسرتان تجربه کنید.
1- انجام کارهای لذت بخش دو نفره
دو نفر وقتی با یکدیگر آشنا میشوند رفتار بسیار مودبانه و در عین حال عاشقانه با یکدیگر دارند، خوب است این نوع رابطه را در سالهای بعدی حفظ کنید. زوجهایی که رفتاری توام با احترام و عشق به همسرشان دارند، با وجود گذر زمان صمیمیت بیشتری به هم پیدا میکنند.
برای این هدف میتوانید کارهایی که مورد علاقه هر دو شماست را انتخاب کنید و سعی کنید وقتهایی را برای یکدیگر اختصاص دهید و در کنار هم به انجام کارهای مورد علاقهتان بپردازید.
2- وقتی کنار همسرتان هستید به چیز دیگری فکر نکنید
سعی کنید برای افزایش صمیمیت با همسرتان وقتی که در کنار او هستید، ذهن خود را در زمان حال نگه دارید و به کارهایی که قرار است انجام دهید مثل آشپزی کردن و یا رسیدگی به شغلتان فکر نکنید.
در واقع باید مهارت برقراری ارتباط موثر با همسرتان را بیاموزید. برای این کار باید نیازهای او را بشناسید و به آنها رسیدگی کنید، حرفهای او را گوش دهید و اصلا توجه کنید او چه خواستههایی از شما دارد، انتقاد پذیر باشید، در هنگام بروز مشکلات سعی کنید با همدلی مشکلات را حل کنید.
به گونهای رفتار کنید که همسرتان متوجه شود که برایتان اهمیت دارد و اولویت زندگی شما همسرتان و توجه به خواستههای او است. القای این احساس در او میتواند قدم بزرگی در جهت صمیمت با همسرتان باشد.
3- با کارهای کوچک و بدون هزینه همسرتان را خوشحال کنید
میتوانید به سادگی با انجام برخی کارهای کوچک همسرتان را خوشحال کنید. حتما لازم نیست برای خوشحالی همسرتان کارهای بزرگ و پرهزینهای انجام دهید.
انجام برخی کارها مثل درست کردن غذای مورد علاقه همسرتان، تماس گرفتن و یا ارسال پیام به او در ساعتهای مختلف، غافلگیر کردن همسرتان، خرید یک گل یا هدیه کوچک به بهانههای مختلف، رفتن به رستوران و یا مسافرت و … میتواند تاثیر بسیاری در ایجاد صمیمیت میان زن و شوهر بگذارد.
4- برای ایجاد صمیمیت با همسر تان صحبت کنید
هرچه با همسرتان بیشتر صحبت کنید او از افکار، احساسات، نیازها و خواستههای شما بیشتر مطلع میگردد. بیان شفاف خواستهها و انتظاراتی که از یکدیگر دارید، ضمن اینکه باعث میشود شما رابطه صمیمانهتری را با یکدیگر داشته باشید، کمک میکند نسبت به همسرتان شناخت کافی بدست آورید و خواستههایش را بشناسید.
برای اینکه همسرتان نسبت به شما شناخت کافی بدست آورد، شما باید این اجازه را به او بدهید، برای این کار باید به اندازه کافی با او صحبت کنید.
5- با همسرتان مشورت و تصمیم گیری کنید
همواره به یاد داشته باشید که شما و همسرتان دو نفر در کنار یکدیگر هستید و اصطلاحا در زندگی مشترک با یکدیگر تشکیل یک تیم دادهاید.
تیم بودن در زندگی مشترک یعنی در انجام تمامی کارها بایستی از همسرتان نظرخواهی کنید و پس از مشورت کردن با او تصمیم خود را بگیرید. تصمیمی که در نهایت برای امور زندگی مشترکتان میگیرید، باید نتیجه مشورت و تصمیم گیری هر دوی شما باشد.
6- به نیازهای همسرتان توجه کنید
شناخت نیازهای همسر و رسیدگی به آن لازمه ایجاد صمیمت در میان زوجین است. ممکن است همسرتان راجع به تمامی نیازهایی که دارد با شما صحبت نکند، اما این شما هستید که باید متناسب با شرایط متوجه شوید که او چه خواستهها و انتظاراتی از شما دارد.
7- ایجاد صمیمیت با همسر و اجتناب از رفتارهای نادرست
همواره این موضوع را در نظر داشته باشید که یک رفتار نادرست و یا یک لحن بد تا چه اندازه میتواند رابطه میان شما و همسرتان را تحت تاثیر قرار دهد. سعی کنید از هر گونه رفتار بد و نادرست با همسرتان اجتناب کنید و شوخیهایی را که باعث ناراحتی و دلخوری او میشود را کنار بگذارید.
8- مرور خاطرات زندگی مشترک
زوجین از ابتدای آشنایی تا سالها پس از ازدواج، در کنار سختیها و مشکلاتی که در زندگی داشتهاند، روزهای پر از شادی و خاطرات زیبا را هم تجربه کردهاند.
مرور خاطرات شیرین در زندگی مثل خاطرات دوران آشنایی، دوران نامزدی، ازدواج، خاطرات بچه دار شدن و … میتواند صمیمیت میان زوجین را پررنگتر کند.
برای اینکار میتوانید زمانی را به دیدن عکس و فیلمهای مراسم ازدواجتان و یا دیگر اتفاقهای خوب زندگی اختصاص دهید.
9- همواره به همسرتان ابراز علاقه کنید
اظهار و ابراز علاقه میان زوجین فقط مختص به اوایل آشنایی نیست. شما باید در طول زندگی مشترک خود همواره به همسرتان عشق بورزید و علاقه خود را به زبان بیاورید.
بسیاری از زوجین گمان میکنند بعد از گذشت سالها از زندگی مشترک، نیازی به ابراز احساسات کلامی نیست، در حالی که زن و شوهر همواره به حمایتهای عاطفی و ابراز احساسات کلامی یکدیگر نیاز دارند. میتوانید برای ایجاد صمیمیت همواره در شرایط مختلف به همسرتان بگویید “دوستت دارم.”
یا میتوانید برای ابراز احساسات خود او را در آغوش بکشید و یا خود را برای یک رابطه جنسی عاشقانه با او آماده کنید. برقراری رابطه جنسی عاشقانه در ایجاد صمیمیت میان زوجین تاثیر زیادی دارد.
10- با خانواده همسرتان وقت بگذرانید
از دیگر مواردی که صمیمیت میان زوجین را افزایش میدهد، برقراری ارتباط خوب با خانواده همسر است. برای اینکار میتوانید زمانهای بیشتری را در کنار خانواده همسرتان وقت بگذرانید و یا در مناسبتهای مختلف برای مادر و یا پدر همسرتان هدیهای بخرید. در واقع شما با مجموعه این کارها به همسرتان نشان میدهید که برای خانوادهاش ارزش و اهمیت قائل هستید.
برای دریافت مشاوره در زمینه صمیمیت با همسر میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 09397993559
منبع : صمیمیت با همسر چه مراحلی دارد؟
:: برچسبها: صمیمیت با همسر چه مراحلی دارد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 1
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 مهر 1400 | نظرات (0) |
نوشته شده توسط : ذهن نو
لکنت زبان کودکان یکی از اختلالاتی است که میتواند توانایی صحبت کردن آنها را تا حد زیادی تحت تأثیر خود قرار داده و حتی باعث بروز مشکلات روحی مانند انزوا، افسردگی و اضطراب در کودک شود. لکنت زبان معمولاً خود را به شکل تکرار یک حرف یا صدا، کشیدن طولانیتر یک حرف، ناتوانی از تلفظ برخی حروف و همینطور ادای پرفشار برخی کلمات نشان میدهد. این عارضه میتواند در هر سنی شروع شود اما در بیشتر مواقع سن شروع لکنت زبان کودکان میان 2 تا 5 سالگی است. اگرچه بسیاری از مواقع لکنتها بهخودیخود و در جریان رشد برطرف میشوند بااینحال برخی اوقات نیز ممکن است این ناتوانی همراه کودک باقی بماند. به همین خاطر بهتر است درصورتیکه فرزند شما یا هر یک از نزدیکانتان دارای لکنت است این موضوع را با یک متخصص روانشناسی کودک در میان بگذارید.
منبع : لکنت زبان کودکان
لکنت زبان کودکان
لکنت زبان کودکان اختلالی است که توانایی صحبت کردن کودک را تحت تأثیر قرار میدهد. این اختلال که یکی از انواع اختلالات گفتاری میباشد ممکن است در هر سنی شروع شود اما بیشتر موارد مبتلابه لکنت در سنین 2 تا 5 سالگی اتفاق میافتد و متأسفانه با رسیدن کودک به سن مدرسه شدت بیشتری پیدا میکند. کودکانی که دچار لکنت هستند معمولاً بعضی صداها را در یک کلمه تکرار میکنند و یا برای مدتی طولانیتر از معمول میکشند. ناتوانی از تلفظ برخی حروف و همینطور بیان پرفشار برخی اصوات ازجمله نشانههای لکنت زبان کودکان هستند.
یکی از مشکلاتی که معمولاً به همراه لکنت بروز پیدا میکند این است که کودک در حین صحبت کردن حرکاتی مانند چشمک زدن، تکان دادن دست یا حرکت دادن فک و لبها را انجام میدهد. این موضوع ممکن است به این خاطر ایجاد شود که آنها بهطور تصادفی در یکی از دفعاتی که دچار لکنت شدهاند با انجام این حرکت توانستهاند مشکل خود را حل کنند و ازاینپس این تصور اشتباه برای کودک ایجاد خواهد شد که انجام این حرکات به رفع لکنت وی کمک میکند. با توجه به اینکه لکنت باعث بروز مشکلات روحی بسیاری ازجمله از دست دادن اعتمادبهنفس یا افسردگی و گوشهگیری در کودک میشود بهتر است برای درمان این مشکل از یک روانشناس کودک کمک بگیرید. برای اطلاع از دیگر انواع اختلال گفتاری کلیک کنید.
نشانههای لکنت زبان کودکان
لکنت زبان اختلالی است که در بسیاری از مواقع خود را بهوضوح نشان خواهد داد و تشخیص وجود این مشکل نیاز به دقت چندانی ندارد. برخی از نشانههای لکنت زبان کودکان موارد زیر را دربرمیگیرد.
- کودک بهراحتی و روان صحبت نمیکند و این باعث خواهد شد تا شما برای فهمیدن منظور وی دچار مشکل شوید.
- کودک برای فرار از بیان برخی کلمات دشوار منظور خود را با کلمات و جملات بیشتری بیان میکند و این باعث طولانیتر شدن صحبت وی میشود.
- ناتوانی در صحبت کردن روان باعث میشود که کودک میل کمتری به برقراری ارتباط داشته باشد و رفتارهای انزوا گزینی در وی دیده میشود.
- کودک در حین صحبت کردن دچار وقفه میشود و این وقفه همراه با انقباض عضلاتی خواهد بود که در صحبت کردن دخالت دارند.
- واردکردن اصوات اضافی به کلمه
- تکرار یا کشیدن یک حرف از کلمه
دلایل ایجاد لکنت زبان کودکان
متخصصین تاکنون نتوانستهاند دلایل قطعی بروز لکنت زبان را مشخص کنند بااینحال فرضیات نشان میدهد که اختلال در بخشهایی از مغز میتواند باعث لکنت زبان کودکان باشد به همین خاطر لکنت زبان یکی از اختلالات عصبی رشدی محسوب میشود. همچنین پژوهشها نشاندهنده این موضوع است که زمینه ژنتیکی میتواند تا 5 برابر احتمال لکنت را افزایش دهد. برخلاف تصور بسیاری از افراد، تحقیقات تا امروز به این نتیجه نرسیده که اضطراب میتواند دلیلی برای لکنت باشد اما یکی از مسائلی است که تأثیر بسیاری در شدت لکنت دارد به این صورت که کودکان در شرایط اضطرابی لکنت بیشتری پیدا میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات عصبی رشدی کلیک کنید.
پیامدهای لکنت زبان کودکان
لکنت زبان کودکان علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای تفهیم منظور کودک به دیگران ایجاد میکند باعث خواهد شد تا کودک و همینطور والدین او مشکلات روحی بسیاری را نیز تجربه کنند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. بهتر است برای جلوگیری از بروز این مشکلات درصورتیکه فرزند یا هریک از نزدیکان شما دچار لکنت شده برای درمان از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.
افسردگی کودک
لکنت زبان میتواند باعث شود اطرافیان و بهخصوص گروه همسالان کودک تمایلی به صحبت کردن با وی نداشته باشند. این موضوع بهتدریج باعث کنارهگیری کودک از جمع شده و این موضوع میتواند موجب انزوا، احساس تنهایی و همینطور افسردگی در کودک باشد. همه ما نیاز داریم تا با دیگران ارتباط برقرار کرده و با آنها دادوستد عاطفی داشته باشیم؛ هنگامیکه این شرایط برای کودک شما مهیا نباشد احتمال بروز آسیبهای روانی افزایش پیدا خواهد کرد. به همین خاطر بهتر است نسبت به برقراری ارتباط صحیح با کودکتان حساسیت داشته باشید. برای اطلاع بیشتر درباره افسردگی در کودکان کلیک کنید.
اضطراب کودک
لکنت زبان در کودکان باعث خواهد شد تا آنها در شرایطی که میبایست با دیگران و بهویژه افراد جدید صحبت کنند میزانی از اضطراب را تجربه نمایند. اضطراب میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند بیمیلی به برقراری روابط اجتماعی در فرد شود و تأثیرات نامطلوبی را در شرایط روحی کودک باقی بگذارد.
فشار روانی والدین
تحقیقات نشاندهنده این است که بروز هرگونه ناتوانی و بیماری در کودکان سلامت روان و کیفیت زندگی والدین آنها را نیز تا حد زیادی تحت تأثیر خود قرار میدهد. این موضوع حتی میتواند باعث بروز درگیری و اختلاف میان والدین نیز باشد. در شرایطی که چنین مشکلاتی برای شما نیز ایجاد شده بهتر است از یک مشاور خانواده برای حل مشکلات خود کمک بگیرید. برای اطلاع از روند و نحوه دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
نحوه برخورد با لکنت زبان کودکان
نحوه برخورد والدین با لکنت زبان فرزند خود یکی از موضوعاتی است که میتواند باعث بهبود یا تشدید مشکلات کودک شود. بهعنوان والدین کودک به این موضوع توجه داشته باشید که پیشرفت کودک شما در صحبت کردن موضوعی بسیار تدریجی است و نبود پیشرفتهای چشمگیر و ناگهانی نباید شما را از تلاش برای بهبود شرایط کودک دلسرد کند. در کنار مراجعه به متخصصین روانشناسی کودک و گفتاردرمانی برای درمان لکنت زبان فرزندتان بهتر است به نکات زیر نیز توجه داشته باشید.
- با آرامش به حرفهای کودک گوش کنید و به او اجازه دهید صحبت کند. هرگز از کودک نخواهید سریعتر صحبت کند و یا برای روان حرف زدن تلاش کند.
- هرگز پایان جملات کودک را بیان نکنید؛ کلماتی را که در بیانشان دچار لکنت میشود بهجای او بیان نکنید یا به کودک نگویید منظورت این بود که……! اجازه بدهید فرزندتان خودش منظورش را بیان کند.
- به خاطر لکنت زبان با فرزندتان بدرفتاری نکنید. از تحقیر و سرزنش او خودداری کنید و هرگز در حین صحبت لکنت یا تفاوت با دیگران را به روی او نیاورید.
- مشتاقانه به صحبتهای کودک گوش کنید. فرزند شما تصور میکند به دلیل لکنت اطرافیان تمایلی به صحبت با او ندارند و این موضوع میتواند اعتمادبهنفس و سلامت روان وی را تحت تأثیر قرار دهد. سعی کنید با گوش دادن به حرفهای فرزندتان این تصور را در وی از بین ببرید.
- کودکانی که دچار لکنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن یا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوری میکنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعی را برای فرزندتان فراهم کنید و او را برای صحبت کردن و برقراری ارتباط تشویق نمایید.
برای آگاهی بیشتر درباره درمان لکنت زبان کودکان کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه کودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
1. لکنت کودکان در چه سنینی ایجاد میشود؟
لکنت ممکن است در هر سنی شروع شود بااینحال بهطور میانگین شروع این اختلال در فاصله سنین 2 تا 5 سالگی خواهد بود.
2. آیا لکنت کودک قابلدرمان است؟
بله؛ با کمک گرفتن از گفتاردرمانی میتوان تا حد زیادی مشکل لکنت کودک را برطرف کرد.
3. لکنت چه مشکلاتی را برای کودک ایجاد خواهد کرد؟
اضطراب از برقراری ارتباط بهویژه با افراد غریبه، میل به تنهایی و انزوا گزینی و همین طور افسردگی کودک ازجمله مشکلاتی هستند که به دنبال لکنت ایجاد میشوند.
منبع : لکنت زبان کودکان